Zo koppel je je externe domeinnaam aan All-Instap

Luke Merkx 16 OKT 2023 13:30 1 minuut

Heb je een domeinnaam geregistreerd via een externe partij als Strato of MijnDomein? Dan moet je deze handmatig laten verwijzen naar All-Instap. Wij leggen je uit hoe je dat doet.

DNS, oftewel het Domain Name System, is verantwoordelijk voor het omzetten van domeinnamen naar IP-adressen. Binnen de DNS-infrastructuur vind je DNS-records, die je zelf kunt beheren. Deze records bestaan uit rijen in een tabel en stellen je in staat om regels te definiëren voor de verwijzing naar servers of services.

Het lijkt diepgaande materie, maar dat is het niet
Het enige wat je moet aanpassen, is het A-record. Dit specifieke record stelt je in staat om een domein en de bijbehorende subdomeinen naar een specifiek IP-adres te laten verwijzen. Uiteraard moet dit IP-adres overeenkomen met de server die verzoeken naar dat domein moet verwerken. Het is cruciaal dat de server waarnaar je verwijst correct is geconfigureerd om deze verzoeken te kunnen afhandelen. Het instellen van deze vorm van verwijzing vereist altijd configuratiewijzigingen aan de zijde van de ontvangende server.

Je past dit aan door in te loggen in het bedrijf dat jouw domeinaam beheert, bijvoorbeeld MijnDomein of Strato. Dat doe je als volgt:

1. Ga in je account naar de DNS-settings. 
2. Wijzig de A-records naar de volgende gegevens:

www.naamwebsite.nl136.144.171.11
*.naamwebsite.nl136.144.171.11
naamwebsite.nl136.144.171.11


3. Sla de wijzigingen op. Wijzig niets aan de andere records zoals de CNAME, MX en TXT.
4. Heb geduld... Het duurt gemiddeld één dag voordat het internet de wijzigingen doorvoert en jouw website zichtbaar is. Hier kunnen wij helaas ook niets aan doen.